WEB Prijava turista

Korisničko ime

Lozinka


Fotogalerie

  Janjina Sreser Drače

Obveze iznajmljivača

 • WEB PRIJAVA - besplatan servis za iznajmljivače

  Turistička zajednica općine Janjina nudi uslugu web prijave turista kojom bismo olakšali i naše i Vaše poslovanje. Ova usluga je potpuno besplatna za registrirane iznajmljivače. Unutar ove usluge omogućeno je slijedeće:

   

 • ISTICANJE BORAVIŠNE PRISTOJBE

  Iznajmljivači u domaćinstvu koji boravišnu pristojbu plaćaju u godišnjem paušalnom iznosu mora vidno istaknuti iznos boravišne pristojbe, koje je određeno za turističko mjesto, na cjeniku, te na računu naznačiti da je boravišna pristojba uključena u cijenu usluge. Ne smijete posebno naplaćivati BP uz cijenu smještaja. (Ova obveza ostaje za one građane koji iznajmljuju do četiri kreveta i boravišnu pristojbu plaćaju po noćenju).

 • PRIJAVA TURISTA

  Novi Zakon o strancima propisao je obvezu prijave stranaca u MUP. U članku 147. propisani su rokovi prijave stranaca, te način prijave. Obzirom da je taksativno navedena obveza TZ za poštovanje rokova prijave i točnost upisanih podataka ovim putem Vas obavještavamo da od 2012. godine, u svim info uredima TZO Janjina, prilikom prijave turista (posebna prijavnica za bebe, djecu, odrasle i umirovljenike) u TU TZO Janjina na tiskanicama nužno je ispuniti slijedeće tiskanice:

 • OBAVEZE IZNAJMLJIVAČA

  Građanin koji pruža turističke usluge smještaja dužan je:

 • NADZOR NAD UPLATOM BORAVIŠNE PRISTOJBE

  Izmjenama Zakona o boravišnoj pristojbi (NN 152/08) inspekcijski nadzor nad uplatom boravišne pristojbe vrši Ministarstvo financija, carinska uprava.

 • POREZ NA DOHODAK

  Godišnji paušalni porez na dohodak utvrđuje se poreznim rješenjem kojeg donosi i dostavlja Vam  Porezna uprava. 

 • IZDAVANJE RAČUNA

  Porezni obveznici dužni su, kao i prethodnih godina, izdavati račune za svaku pruženu uslugu gostu.

 • ISKAZIVANJE POPUSTA NA RAČUNU

  Na računu se popust obračunava na slijedeći način: 

 • AGENCIJSKI GOST - RAČUN

  Ako imate slučaj da je gost sve platio agenciji, pa će agencija kasnije Vaš dio uplatiti Vama na žiro račun, onda račun izdajete agenciji, a ne gostu, na iznos koji Vam agencija treba platiti. 

 • OGLAŠAVANJE NA WEB SITE-u TZO JANJINA

  Registrirajte se na web-site-u TZO Janjina i nakon što dobijete svoje korisničko ime i lozinku, te BESPLATNO oglašavajte na našim stranicama.

  Ponuda se odnosi samo na članove TZO Janjina.

  Na novom web-site sami putem administratorskog sučelja unosite podatke i fotografije svog smještajnom objektu. Prvo unesite podatke o iznajmljivaču, a nakon toga o objektu kojeg oglašavate.

   

 • Vlasnici kuća za odmor - državljani RH

  Vlasnici kuća ili stana za odmor prema Zakonu o boravišnoj pristojbi (NN 152/08, NN 59/09) imaju sljedeće obaveze:

 • Liječnička potvrda

  Iznajmljivač je dužan svake godine u mjesecu travnju pribaviti potvrdu od doktora opće prakse da ne boluje od zaraznih i duševnih bolesti. 
  Iznajmljivači koji gostima pružaju usluge prehrane, dužni su, uz gore spomenute potvrde, svake godine prije početka pružanja usluga pribaviti i potvrdu od ovlaštene zdravstvene ustanove da nisu evidentirani na kliconoštvo i parazite iz čl. 25. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu.

 • STANDARDIZIRANA PLOČA

  Svim iznajmljivačima propisana je obveza  nabavljanja i isticanja standardiziranih ploča  za označavanje vrste i kategorije objekta. Ploče se direktno naručuju kod ovlaštenog proizvođača:
  Kordun Marketing
  Matka Laginje 10,
  47000 Karlovac
  tel. 047/645-066
  fax. 047/645-559
  prodaja-lav@kordun.hr
  www.kordun.hr

 • Istaknuti obavijest o načinu podnošenja žalbi

  Dana 6. srpnja 2013. stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti („Narodne novine“ broj 80/13.) kojim je, između ostalog, ukinuta obveza za ugostitelje vođenja knjige žalbi, ali je uvedena nova obveza za ugostitelje i iznajmljivače, glede omogućavanja korisnicima usluga podnošenja pisanog prigovora, sukladno odredbama članka 8. Zakona o zaštiti potrošača

 • Plaćanje paušala za boravišnu pristojbu

  Građani koji su registrirani za pružanje usluge smještaja u domaćinstvu plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne pristojbe za svaki krevet (osim pomoćnih) i smještajnu jedinicu u kampu sukladno s Rješenjem o odobrenju. Zakon o boravišnoj pristojbi, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2009. godine, za iznajmljivače soba i apatmana i dalje predviđa paušalno plaćanje boravišne pristojbe, osim za one iznajmljivače koji su u sustavu PDV-a ili imaju prijavljen obrt za iznajmljivanje turističkih smještajnih jedinica.

 • Turistička članarina

  Na temelju Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08) utvrđena je obaveza plaćanja članarina u turističkim zajednicama.

  Turistička članarina plaća se prema razredu turističkog mjesta kojima su određeni slijedeći koeficijenti za 2013. godinu:

Unterkunft suchen

Bleiben Sie in Kontakt
Web Links

Croatische Zentrale für Tourismus
Offizielle Seite der touristischen Gemeinschaft der Gespanschaft Dubrovnik-Neretva

   Visit Pelješac