WEB Prijava turista

Korisničko ime

Lozinka


Photogallery

  Drače Osobjava Sreser from the air

Obveze iznajmljivača

 • Plaćanje paušala za boravišnu pristojbu

  Građani koji su registrirani za pružanje usluge smještaja u domaćinstvu plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne pristojbe za svaki krevet (osim pomoćnih) i smještajnu jedinicu u kampu sukladno s Rješenjem o odobrenju. Zakon o boravišnoj pristojbi, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2009. godine, za iznajmljivače soba i apatmana i dalje predviđa paušalno plaćanje boravišne pristojbe, osim za one iznajmljivače koji su u sustavu PDV-a ili imaju prijavljen obrt za iznajmljivanje turističkih smještajnih jedinica.

 • Turistička članarina

  Na temelju Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08) utvrđena je obaveza plaćanja članarina u turističkim zajednicama.

  Turistička članarina plaća se prema razredu turističkog mjesta kojima su određeni slijedeći koeficijenti za 2013. godinu:


Potpore TZO Janjina

 • Potpore TZO Janjina

  Poštovani,

  sve zahtjeve za sufinanciranje aktivnosti koje su u skladu sa zadaćama turističkih zajednica uputite na službene adrese turističkog ureda u Janjini.


Natječaji HTZ i MINT

 • Potpore i krediti MINT

  Sve aktualne natječaje možete pronaći na linku u privitku.

 • POTPORE HTZ

  Na linku u privitku možete naći objavljene pozive za podnošenje prijava na otvorene natječaje HTZ.


Dokumenti TZO Janjina

 • PRAVNI OKVIR

  Na linkovima u nastavku možete naći sve aktualne zakonske propise vezane za ugostiteljstvo i turizam. 

 • PLAN RAZVOJA TURIZMA PELJEŠCA

  U želji da se povećaju današnje ekonomske učinke povezane s turizmom i turističkim privređivanjem, odnosno stvore bitne pretpostavke dugoročne tržišne održivosti turističkog razvoja na području svoje ingerencije, TZ općina Orebić, Ston, Janjina i Trpanj pristupile su izradi dva dokumenta:


O TZO Janjina

 • PPS projekt - prijava članova

  Poštovani,

  HTZ pokrenula je projekt podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz PPS koncept, koncept produljenja pred i posezone.

  Poluotok Pelješac i otok Korčula kandidirali su zajedničku destinaciju naziva "Korčula & Pelješac".

  Za sudjelovanje u projektu definirano je razdoblje rada Vaših objekata od 15.05. do 30.06. i od 01.09. – 15.10. Ukoliko imate više objekata koji se zatvaraju u različito vrijeme u obrascu navedite one koji radu u navedenom razdoblju. 

  Ukoliko ste zaintereirani za sudjelovanje u PPS klubu "Korčula & Pelješac" potrebno je ispuniti obrazac u privitku i dostavit ga u turistički ured u Janjini.

 • Turističke zajednice

  Turističke  zajednice su interesne zajednice koje je formirala Vlada RH i Ministarstvo turizma radi poticanja razvoja turizma. Turistička zajednica ima zakonski određene zadaće, a osnovne su promocija turizma s ciljem povećanja turističkog prometa, poboljšanje uvjeta boravka gostiju  (u smislu implementacije novih turističkih proizvoda, organizacije manifestacija i uređenja mjesta), informativna djelatnost i, općenito, podizanje kvalitete turističkog proizvoda.

Accomodation search

Stay in touch
Web site links

Croatian National Tourist Board
The official site of 
Dubrovnik and Neretva County Tourist Board

   Visit Pelješac