WEB Prijava turista

Korisničko ime

Lozinka


Galerije

  Janjina Osobjava Osobjava by Boris Jović

Obveze iznajmljivača

 • Plaćanje paušala za boravišnu pristojbu

  Građani koji su registrirani za pružanje usluge smještaja u domaćinstvu plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne pristojbe za svaki krevet (osim pomoćnih) i smještajnu jedinicu u kampu sukladno s Rješenjem o odobrenju. Zakon o boravišnoj pristojbi, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2009. godine, za iznajmljivače soba i apatmana i dalje predviđa paušalno plaćanje boravišne pristojbe, osim za one iznajmljivače koji su u sustavu PDV-a ili imaju prijavljen obrt za iznajmljivanje turističkih smještajnih jedinica.

 • Turistička članarina

  Na temelju Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08) utvrđena je obaveza plaćanja članarina u turističkim zajednicama.

  Turistička članarina plaća se prema razredu turističkog mjesta kojima su određeni slijedeći koeficijenti za 2013. godinu:


Potpore TZO Janjina

 • Potpore TZO Janjina

  Poštovani,

  sve zahtjeve za sufinanciranje aktivnosti koje su u skladu sa zadaćama turističkih zajednica uputite na službene adrese turističkog ureda u Janjini.


Natječaji HTZ i MINT

 • Potpore i krediti MINT

  Sve aktualne natječaje možete pronaći na linku u privitku.

 • POTPORE HTZ

  Na linku u privitku možete naći objavljene pozive za podnošenje prijava na otvorene natječaje HTZ.


Dokumenti TZO Janjina

 • PRAVNI OKVIR

  Na linkovima u nastavku možete naći sve aktualne zakonske propise vezane za ugostiteljstvo i turizam. 

 • PLAN RAZVOJA TURIZMA PELJEŠCA

  U želji da se povećaju današnje ekonomske učinke povezane s turizmom i turističkim privređivanjem, odnosno stvore bitne pretpostavke dugoročne tržišne održivosti turističkog razvoja na području svoje ingerencije, TZ općina Orebić, Ston, Janjina i Trpanj pristupile su izradi dva dokumenta:


O TZO Janjina

 • PPS projekt - prijava članova

  Poštovani,

  HTZ pokrenula je projekt podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz PPS koncept, koncept produljenja pred i posezone.

  Poluotok Pelješac i otok Korčula kandidirali su zajedničku destinaciju naziva "Korčula & Pelješac".

  Za sudjelovanje u projektu definirano je razdoblje rada Vaših objekata od 15.05. do 30.06. i od 01.09. – 15.10. Ukoliko imate više objekata koji se zatvaraju u različito vrijeme u obrascu navedite one koji radu u navedenom razdoblju. 

  Ukoliko ste zaintereirani za sudjelovanje u PPS klubu "Korčula & Pelješac" potrebno je ispuniti obrazac u privitku i dostavit ga u turistički ured u Janjini.

 • Turističke zajednice

  Turističke  zajednice su interesne zajednice koje je formirala Vlada RH i Ministarstvo turizma radi poticanja razvoja turizma. Turistička zajednica ima zakonski određene zadaće, a osnovne su promocija turizma s ciljem povećanja turističkog prometa, poboljšanje uvjeta boravka gostiju  (u smislu implementacije novih turističkih proizvoda, organizacije manifestacija i uređenja mjesta), informativna djelatnost i, općenito, podizanje kvalitete turističkog proizvoda.

Pretraga smještaja

Ostanite u kontaktu
Poveznice

Hrvatska turistička zajednica
TZ Dubrovačko-neretvanske Županije

   Visit Pelješac